Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

Zelfliefde, een thema die voor HSP niet altijd even makkelijk is. We zorgen graag voor anderen, stemmen ons af op anderen en zijn graag met de ander of het groter belang bezig. We wuiven onze zachte innerlijke stem weg, wellicht omdat we in het verleden te vaak gehoord hebben dat we ‘te gevoelig waren of reageerden’. Sterk zijn, doorpakken en aanpassen zijn ons niet vreemd.

 

Jij bent de basis

Echter jij bent de basis van alles in jouw leven. En als jij niet lekker in je vel zit, worstelt met je energiebalans, jouw onder- of overprikkeling… hoe goed kun je dan zorgen voor alles om je heen? Kun je dan de geduldige moeder zijn? Het luisterend oor voor je vriendin? Die liefdevolle partner? En die geweldige collega die alles draaiende houdt? Je kunt gewoon niet blijven geven, als je merkt dat jouw emmertje maar half vol is.
En daarom verdien je het om jezelf Lief te hebben. Om jezelf serieus te nemen. En jezelf de beste zorg en liefde te geven van tijd tot tijd.

En misschien vind je dit lastig. Ben je werkelijk niet gewend om dit voor jezelf toe te laten. Voelt het onwennig. En heb je het gevoel dat je er nog niet bent voor jezelf. Weet dan, je bent daarin niet alleen. Weet dat je altijd een stapje verder kunt zijn dan gisteren. Zolang je maar een stapje durft te zetten en voor jezelf durft te kiezen. Je bent het waard!

 

Acceptatie

Begin met het accepteren dat je hoogsensitief bent. Probeer een levensstijl te vinden die goed bij je past. Als je weet wat voor jou werkt en hoe je in elkaar zit, kun je ook beter je eigen grenzen aangeven. Wees minder bezig met wat anderen van je willen of vinden. En neem de tijd voor alles wat je doet.

Als je de kwaliteiten van jouw hoogsensitiviteit leert kennen, kun je ze inzetten in meerdere gebieden in je leven. Door bewustwording, aanvaarding en aanpassing kun je je hoogsensitiviteit als kwaliteit gaan ervaren. Zoek eventueel een stukje begeleiding als je er zelf niet uitkomt. Gun jezelf lef en moed. Heb jezelf en je leven lief. En begin met LEVEN vanuit je HART.

“If the reason you are doing it is to be accepted, you’ve already lost.
The moment you are accepting yourself, you become beautiful"

***

HEB JEZELF LIEF

Er is maar 1 persoon nodig
om je leven te veranderen
en dat begint bij
jou!