Voetreflexmassage

Voetreflexmassage

Op de voeten zitten alle reflexzones van het hele lichaam, hier komt alles samen. Voeten verbinden ons met de aarde. Met je voeten tast je de omgeving af. Je zoekt evenwicht en je zorgt ervoor dat je via je voeten stevig te staat. Daarnaast dragen je voeten het lichaam en is het belangrijk om je voeten af en toe bewust aandacht te geven.

Zodra je als kind wat zwaar belast bent en een groot deel van de dag aan het werken bent met het hoofd, zal ook het lichaam heel makkelijk uit balans te brengen zijn. Voeten kun je beschouwen als fundament. Ze gronden je letterlijk en figuurlijk. Voor iedereen die te veel in zijn hoofd zit, kan een betere verbinding met de voeten leiden tot vermindering van klachten en verbetering van de energiehuishouding.

Voetreflexmassage is gebaseerd op het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. Bij ziekte of gebrek aan evenwicht in het lichaam, kan er een blokkade optreden in een bepaalde zone. Een fysieke disbalans betekent vaak ook een uiting van een geestelijke disbalans. De tenen corresponderen bijvoorbeeld met het hoofd. Wanneer je de tenen zachtjes masseert , kan het hoofd tot rust komen en worden hoofdpijnklachten minder. Daarnaast zorgt de voetmassage ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans komen en worden de emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd.

De voetreflexmassage is onder andere goed in te zetten bij kinderen die last hebben van overgevoeligheid, bedplassen, boosheid, onrust, angst, onzekerheid en overprikkeldheid.

Voetenbad

Kaarten

Buikmassage

Voetmassage