Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

Ervaringen van anderen

Op deze pagina lees je uitgebreide ervaringen van anderen over HSP Coach Hedy en coaching bij Groeien met Lef.

Reviews

 • Lieve Hedy,

  Toen ik bij je kwam voor een kennismakingsgesprek ging het niet goed met me. Ik zat vol met van alles en ik was zo verdrietig. Het gekke was dat ik het niet goed onder woorden kon brengen wat er precies aan de hand was. Ook als anderen aan me vroegen wat er “aan de hand was” deed ik een poging om het uit te leggen, maar als ik mezelf dan hoorde praten leek het wel alsof ik iets opdreunde waarvan ik dacht dat de ander daar wel iets mee zou kunnen. Want hoe leg je uit aan een ander, wat je zelf niet eens weet?

  Bij jou was het alsof ik thuiskwam. Ik kon heel gemakkelijk met je praten. De zenuwen, de schaamte en druk die ik voelde om duidelijk uit te kunnen leggen waarom ik bij je was gekomen verdween snel.
  Je luistert echt, doet geen aannames, checkt of je het juist begrepen hebt en stelde me op mijn gemak. Ik ben heel gevoelig en allergisch voor beroepsmatige “trekjes” en voel het onmiddellijk als iemand niet echt is. Bij jou voel ik oprechte interesse, alles wat je zegt doe je met gevoel en komt uit je hart.

  Door jou ben ik gaan inzien dat ik niet mijn leven aan het leven was, maar dat ik constant aan het proberen was aan andermans verwachtingen te voldoen; aan die van collega’s, van vriendinnen, van mijn ouders. Ik wist eigenlijk niet meer wat ik zelf belangrijk vond voor mij. Het was ook nooit goed genoeg, ik was niet goed genoeg en die lat lag continue te hoog.
  Jij hebt me geleerd dat het belangrijk is om jezelf de vraag te stellen ‘maar wat wil ik nu eigenlijk?’. Dat zo’n simpele vraag zo lastig was voor me had ik niet verwacht.

  En nu….nu is het niet zo dat ik nooit meer ergens last van heb. Dat is natuurlijk niet zo. Ik ben me terdege bewust van mijn valkuilen en ik voel het aan mijn lichaam als ik toch iets doe of beslis wat ik diep van binnen eigenlijk niet helemaal goed voelt. Dat geeft niet, want nu kan ik ergens op terugkomen, of ik bedenk dat ik het de volgende keer anders doe. Ik mag fouten maken, ik mag me kwetsbaar opstellen, ik mag hulp vragen en…..er hoef niet meer zo hard mijn best te doen van mezelf. Ik mag zijn zoals ik wil dat ik ben. 🙂

  Veel dank Hedy, je hebt voor verandering gezorgd. Liefs, Ilja

  Ilja
  Personal Coaching & HSP Begeleiding
HSP Coaching en Begeleiding
 • Je hebt me gecoacht op het vinden en bewaken van mijn energie balans. Mijn batterij was volledig leeg toen wij elkaar in april voor het eerst spraken. Mijn gedachten draaide overuren, mijn lichaam schreeuwde om rust en alleen willen zijn.

  Als werkende moeder van jonge kinderen is het niet altijd makkelijk, dat is algemeen bekend. En ja ik had al een paar maanden extra zorgtaken, maar ik zorgde daarnaast ook voor voldoende ontspanning.
  En toch voelde ik me met de dag meer overbelast raken. Waarom?

  De inzichten die je me hebt gegeven over hoogsensitiviteit zijn zo verhelderend geweest. Het heeft me veel geleerd over mezelf als sensitief persoon, waar ik energie uithaal en aan kwijtraak en hoe ik echt kan ontspannen/opladen.

  Door je rust en oprechte interesse voelde ik me altijd op mijn gemak bij je. Door je prikkelende vragen gaf je me het soms nodige duwtje in de rug.

  Ik zal je zeker aanbevelen.
  Nogmaals dank je wel Hedy!

  Mikki_HSP_coaching_groeienmetlef_hooggevoeligheid_loopbaanbegeleiding
  Mikki
  Over: HSP Coaching & Begeleiding
 • Na een zoektocht rondom hooggevoeligheid, kwam ik de website Groeien met lef van Hedy tegen. Ze gaf een reeks van 5 coachsessies, om HSP als kracht te mogen ervaren. Ik dacht: nou dat is wat ik zoek.

  Ik wist altijd al dat ik wat gevoeliger was dan anderen en was de laatste jaren bijna elke dag vermoeid en had erge hoofdpijnen. Een arbeidscoach had aangegeven dat ik weleens HSP-er zou kunnen zijn. Ineens viel er een kwartje en ik had het gevoel ik wil hier meer over leren en weten, om mezelf beter te leren accepteren.

  Op het moment dat ik bij Hedy kwam was ik net van Den Bosch naar Hoorn verhuisd, had ik mijn baan opgezegd in Brabant en had op die dag te horen gekregen dat een goede vriendin van mij was overleden. Ik stond aan een nieuw hoofdstuk waarin ik veel emotionele gebeurtenissen had ervaren in korte tijd. Ik had behoefte om samen met een expert/ervaringsdeskundige me verder te ontwikkelen en om mijn HSP te gaan omarmen.

  Vanaf de eerste coachsessie voelde ik me veilig om mijn verhalen, ervaringen en leermomenten met Hedy te delen. Het voelde alsof ik met een gelijke praatte, Hedy gaf me het gevoel dat ze me begreep. Zo kwam ik door oefeningen en gesprekken met haar steeds een stapje dichter bij mezelf.
  Ze heeft me handreikingen en praktische tips gegeven. Ze gaf me het gevoel dat alles oké is en ik er mag zijn zoals ik ben. Het is een dagelijkse beoefening in mildheid naar mezelf.

  Ik ben dankbaar dat Hedy op mijn pad is gekomen, om dat mooie begin te mogen ervaren. Ik voel me kalmer, bewuster en merk alle details veel meer op. Ik durf steeds meer mijn grenzen aan te geven, voor mezelf en aan anderen, ook al is dat soms onwennig en doet het soms zeer.

  Ik weet nu wat ik kan doen om de balans in mijn leven te ervaren, de afwisseling tussen ervaringen/dingen doen, rustig aan, tijd voor mezelf in te bouwen en de natuur op te zoeken.
  Hedy heeft me geholpen stappen te zetten om alles weer op een rijtje te krijgen. Dank je wel, lieve Hedy!

  Marylo_HSP_Coaching_Groeienmetlef_hooggevoeligheid_hoogsensitief
  Marylo
  Over: HSP Coaching & Begeleiding
 • Voordat ik begon met de coaching gesprekken was ik overspoeld met emoties en piekerde ik de hele dag door en werd ik heen en weer geslingerd met allerlei gedachten.

  Door de gespreken en oefeningen ben ik er achter gekomen dat mijn sensoren 24 uur actief zijn en ik daardoor alle prikkels in en uit de omgeving opneem, maar geen tijd nam om tot rust te kunnen komen.
  Hierdoor raakte ik helemaal uit balans en was ik erg uitgeput.
  Door de gesprekken en oefeningen heb ik mijn emoties meer onder controle en kan ik mij beter afsluiten voor alle prikkels.
  En mocht ik op een moment wel overprikkeld zijn weet ik nu hoe ik mijzelf terug moet pakken.
  Ook heb ik meer balans weten te vinden.
  En ben ik niet meer uitgeput door alle prikkels en geniet ik weer volop van alles.

  Lieve Hedy ik wil jou ontzettend bedanken voor alles ik voelde mij heel erg op mijn gemak bij jou en ben je ontzettend dankbaar wat jij mij hebt geleerd.
  Veel liefs, kelly

  Kelly
  Over: HSP Coaching & Begeleiding
 • Ik merkte dat ik last begon te krijgen van overprikkelingen, vooral in de avond. Ook had ik moeite met contact met anderen, ik paste me steeds maar aan en ik raakte mezelf daardoor een beetje kwijt.
  We wisten bijna zeker dat ik te maken had met hooggevoeligheid en hebben overwogen om hulp te zoeken. We kwamen terecht bij Groeien met Lef, die cursussen geeft over hoe je onder andere beter met hooggevoeligheid om kunt gaan en hoe je er meer je kracht van kan maken.

  De eerste twee sessie’s van de cursus gingen vooral om of ik wel echt hooggevoelig ben. Dat bleek zo te zijn. We gingen daarna meer de diepte in, met wat voor ‘soort’ hooggevoeligheid ik dan te maken heb. Er is namelijk niet 1 type hooggevoeligheid. Op deze manier kwam ik echt te weten hoe ik nou precies in elkaar zit, en hoe het allemaal bij me werkt. Hiervan had ik al erg veel profijt.

  Vervolgens leerde ik hoe ik zo’n vervelende situatie voor mezelf kan verbeteren of zelfs kan voorkomen. Zo kan ik mijn dag op een betere manier indelen, dat ik genoeg momenten voor mezelf heb om een soort van “op te laden”. Als ik deze momenten niet genoeg heb gehad, dan weet ik dat het me te veel kan worden voor me. Dit is één van de vele inzichten die Hedy me heeft gegeven. Het is zo fijn om te weten hoe je in elkaar zit, en om meer inzicht te krijgen in jezelf.

  Ik kan mijn problemen en verhalen heel goed kwijt bij Hedy. Het is zo’n fijn gevoel om met iemand te praten die gespecialiseerd is in het onderwerp waar jij mee te maken hebt; in dit geval was dat voor mij hooggevoeligheid. Hedy wist precies wat ik nodig had en hoe ze me kon helpen.

  De coaching heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf veel beter ken. Hierdoor kan ik bepaalde vervelende situaties verbeteren voor mezelf en soms zelfs vermijden. Ik heb goeie informatie meegekregen waar enorm veel aan heb en ga hebben in mijn latere leven. Hedy heel erg bedankt voor deze leerzame sessies!

  Iris
  Over: HSP Coaching & Begeleiding
 • Na mijn gesprekken met Hedy, die elke keer werden gevormd naar mijn wensen of de obstakels die ik afgelopen weken tegen kwam, werd veel helder voor mij.

  Ze geeft ontzettend veel inzichten en handvatten om angsten maar ook ‘de normale activiteiten’ tegemoet te gaan. Ik krijg meer rust in mijn hoofd en kan nu sneller symptomen (van hoogsensitiviteit) plaatsen.
  We hebben ook gekeken naar de levens-waarden die onbewust heel belangrijk voor mij zijn en erover gesproken om daar meer naar te leven.

  Ook al moet ik uiteindelijk het werk zelf doen en blijven doen, geeft Hedy het gevoel dat ze je begrijpt en pakt ze alles (in overleg) aan op diverse manieren zodat je je eigen versie eigen kunt maken.
  Bij Hedy is er een fijne/open sfeer en voelde ik me direct op mijn gemak

  Joni
  Over: HSP Coaching & Begeleiding
 • Lieve Hedy, ik wil je bedanken voor de fijne gesprekken die ik met je heb gehad en de waardevolle tips die je me hebt gegeven!
  Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij jou en kon mij dus openstellen. Jij bleef tijdens onze gesprekken continue afstemmen op mijn wensen en behoeftes.

  Ik heb (in vrij korte tijd) geleerd om dichter bij mezelf te blijven, mij af te schermen voor (negatieve) energie en te realiseren welke kernwaarden voor mij de belangrijkste zijn. En ook, wanneer nodig, te onderzoeken van wie de gevoelens zijn die ik voel door me te verplaatsen in een ander.

  Succes en geluk met alles en zeker tot ziens.

  Linda
  Over: HSP Coaching & Begeleiding
 • Als HSP-er hoor en zie je alles, je wilt alles aanpakken en doen om anderen te helpen. Althans dat ervaar ik wel zo. Op zich is dat geen slechte eigenschap, maar op een gegeven moment moet je even een pas terug nemen want dan loopt je hoofd gewoon even over. Dat had ik afgelopen december.

  Het leek me een goed moment om er met iemand over te praten. Want zelf lukte het me dus niet.
  Ik ben op Google gaan zoeken en toen kwam ik ‘Groeien met Lef’ tegen. Ik ben op de website gaan kijken. Het sprak me aan en zag ook enige herkenning. Ik heb gebeld en een afspraak was al snel gemaakt.

  Na mijn eerste afspraak had ik al een paar opdrachten meegekregen. Waaronder het maken van een persoonlijk Moodboard. Ik ben daar direct mee aan de slag gegaan. Ik heb daar veel tijd aan besteed en dit heeft me veel inzichten gegeven over mezelf. Elke keer stelde ik weer de vraag, ‘wat wil ik’ ‘waar word ik blij van’ en ‘wat moet ik voor mezelf onthouden’. Ik heb dit Moodboard opgehangen zodat ik er elke dag naar kan kijken.

  Daarnaast heb ik ook een notitieboekje gekocht. Op deze manier kan ik sommige dingen opschrijven en loslaten. Het gaat nu stukken beter en door al mijn nieuwe inzichten ben ik anders naar dingen gaan kijken. De kunst is om dit vast te houden en dat moet ik toch echt helemaal zelf doen. Mocht ik er toch nog weer met iemand over willen praten, dan weet ik Hedy te vinden.

  M.
  Over: HSP Coaching & Begeleiding
Personal Coaching en Loopbaan Begeleiding
 • Toen we elkaar voor het eerst spraken was ik uitgeput. Ik had al zo lang doorgehold en geworsteld, was mezelf te vaak en te ver voorbij gegaan. Vooral door een drukke periode op het werk, wist ik niet goed meer wat nou belangrijk voor mij was. Waar krijg ik zowel op mijn werk als privé energie van?

  Jij hebt me geholpen om dit weer helder te krijgen en richting te geven. En om naar aanleiding hiervan, krachtige keuzes te maken. Het resultaat is dat ik nu meer of eerder rust neem, meer ruimte voor mezelf creëer en daardoor persoonlijk gegroeid ben. Op mijn werk kreeg ik complimenten over mijn groei in mijn persoonlijke presentatie én het feit dat ik duidelijk positie inneem en me niet meer omver laat blazen.

  Doordat we ruimte lieten tussen de gesprekken, kon ik met de nieuwe inzichten zelf aan de slag. Ervaren wat er in beweging was gezet. Vervolgens gingen we weer een stap verder. Ik kan zoveel kan zeggen over wat je me hebt geleerd.

  En ja, ik ga nog steeds zo nu en dan mijn grenzen over. Maar ik weet nu ook dat ik weer terug kan. Dat het helpt als ik grenzen stel. Dat dat niet alleen mij lucht geeft, maar ook de ander duidelijkheid biedt. Een duidelijk NEE tegen het een, is ook een stevig JA voor iets anders.

  Nu de coaching klaar is mis ik het wel om af en toe even met je te reflecteren. En ik ben nog net zo’n dwarrelkont als dat ik was. Maar ik weet wel, dat ik echt heel veel gegroeid ben in die maanden tijdens ons coachingstraject. En ik ben eigenlijk best heel trots op wat we hebben bereikt

  Gudron
  Over: Werkgeverstraject & Personal Coaching
 • Nadat ik een familieopstelling had gedaan wilde ik meer verdieping. Ik kwam heel goed terecht bij Hedy van Groeien met Lef. Hedy bood mij een traject aan van een aantal sessies.

  Behalve dat Hedy een heel warm en liefdevol persoon is waarbij ik mij direct op mijn gemak voelde, heeft ze mij zeer goed begeleid in mijn proces van het innemen van mijn eigen plek binnen mijn gezin van herkomst.
  De methodiek die zij toepast zijn onder andere meditatieve oefeningen, maar ook oefeningen waarbij je in beweging komt, waardoor je dus echt voelt in je lichaam dat het beklijft.

  Dank je wel Hedy voor de fijne en zeer lonende sessies!

  Jolita
  Over: Systemisch werk & Personal Coaching
 • Lieve Hedy, een aantal maanden geleden ben ik bij jou terecht gekomen in de praktijk omdat ik niet zo lekker in mijn vel zat.
  Als eerste wil ik je zeggen dat ik je als mens een fijn persoon vind.
  Je komt rustig en eerlijk over en kan heel goed luisteren. Je zegt precies de juiste dingen en ik voelde mij vrij om alles met jou te delen. Ik heb dat als heel prettig ervaren.

  Wat ik van jou geleerd heb is het volgende.
  *Dat ik beter naar mezelf mag luisteren als ik mezelf voorbij loop
  *Ik meer momenten van rust voor mezelf dien te nemen per dag. Zeker als ik overprikkeld ben.
  *Dat ik goed ben zoals ik ben en mezelf dus niet hoef te veranderen
  *Jij hebt mij inzichten gegeven in mijn talenten en interesses
  *Dat ik meer durf en kan, dat ik zelf soms denk

  Ik heb zeker meer rust gevonden. Bedankt hier voor.
  Ik zou anderen mensen zeker aanraden om naar jou toe te gaan, mochten ze het nodig hebben. Liefs Sylvia

  Sylvia
  Over: Personal Coaching & HSP Begeleiding
 • Vanochtend de gewonnen Self Love sessie mogen volgen bij Hedy. Wat een heerlijke, relaxte, ontspannen ochtend. Daar waar ik meestal “in mijn hoofd zit”, kon ik dit na een heerlijk voetenbad en massage volledig loslaten.

  Tijdens de meditatie kwamen mijn struggles voorbij, maar ook eye-openers volgden als vanzelf. Gevolgd door een creatieve opdracht, waarbij alles op zijn plek viel. Zó bijzonder!!

  Toen ik de warme ruimte verliet, waar gezellig de regen tegen de ramen tikte, stapte ik naar buiten in de stralende zon… een mooie illustratie van wat er met mijn innerlijk gebeurde.

  Dankjewel Hedy voor het hervinden van mijzelf en mijn te bewandelen pad!

  Maartje_coaching_personalcoaching_groeienmetlef
  Maartje
  Over: Personal Coachsessie
 • Wat een cadeau om een massage van Hedy te ontvangen!
  Tot in de puntjes verzorgd.

  Eerst een heerlijk voetenbadje, waarbij ik de keuze had uit verschillende geuren.
  Daarna een ontspannen massage aan mijn hoofd, buik en voeten.
  Een verwennerij voor iedereen en zeker voor drukke moeders!

  Jolien_ontspaningsmassage_massage_moeder_groeienmetlef
  Jolien
  Over: Ontspanningsmassage
 • Ik heb Hedy leren kennen als een spontane, lieve en ondernemende vrouw. Ze wil alles eruit halen wat erin zit. Ik weet dat ik altijd bij haar terecht kan voor een luisterend oor of advies, dit waardeer ik zeer aan haar.

  Ook weet zij mij anders naar dingen te laten kijken, waardoor je zelf met oplossingen kunt komen. Ze schuwt niet om de waarheid te zeggen, maar dit komt zeker niet hard over. Eerder heel liefdevol.

  Ik heb er vertrouwen in dat Hedy veel mensen kan inspireren tijdens haar coaching. Ik wens haar ontzettend veel succes!

  Karlijn_ coaching_hspcoach_Hedy_Groeienmetlef
  Karlijn
  Over: Personal Coaching & HSP Begeleiding
Gezins- en Kindercoaching (HSP)
 • Door jouw methode, liefdevol luisteren en geduld die je uitstraalt, heb ik mooie inzichten gekregen. Hierdoor ben ik onze zoon anders gaan benaderen. Het is een heerlijke jongen die geniet van het leven!

  Jacqueline
  Over: Gezins- en Kindercoaching
 • Lieve Hedy, wij willen jou heel erg bedanken voor de afgelopen periode. Yasmin en ik keken er samen telkens naar uit.

  Ik heb je ervaren als een warme, kundige en invoelend mens en coach. Yasmin vond de massage ook heerlijk.

  Miranda & Yasmin
  Over: HSP Gezins- en Kindercoaching
 • Op warme, geduldige en liefdevolle wijze vertelt Hedy alles over holistische kindermassage. Interessant en inspiratievol.

  Leuk om te merken is dat onze kinderen verschillend reageren op de massage. Onze dochter vindt het heerlijk en onze zoon heeft voldoende aan een paar massage ‘grepen’. Zoals Hedy duidelijk uitlegt: “luister naar je kind, genoeg is genoeg, volg je kind”.

  Kindermassage is een aanrader voor iedere ouder, omdat het heel fijn is om zoveel ‘quality time’ met je kind door te brengen. Bedankt Hedy, voor de leerzame lessen!

  Laurens_cursus_kindermassage_groeienmetLef
  Laurens
  Over: Cursus Kindermassage
 • Ik wens jou heel veel succes met het geven van deze heerlijke cursus.

  Heerlijk omdat je als ouder voelt hoe jouw baby reageert op de aanraking, zich kan ontspannen en geniet van het contact. De cursus heeft mij weer bewust gemaakt van het effect van aanraken waardoor ik daar weer meer bewust mee bezig ben met mijn baby.

  Bedankt voor de leerzame cursus waardoor ik nog meer kan genieten van mijn baby.

  Annechien_cursus_babymassage_groeienmetlef
  Annechien
  Over: Cursus Babymassage
 • Wat jij te brengen hebt is ontzettend waardevol. En die plek is helemaal klaar voor jou.
  Dus neem hem, zodat jong en oud(er) kan profiteren van jouw wijze en liefdevolle energie.

  Jet_HSPCoach_PaardenPsyche
  Jet
  Over: Hedy als HSP Coach
 • Alyssa had de mazzel een massage gewonnen te hebben. Ze vond het best spannend, maar Hedy zorgde er goed voor dat Alyssa haar op haar gemak voelde. Een prachtige ruimte, die heel huiselijk voelt, met een fijne vibe.

  Hier Alyssa (10 jaar) haar recentie!
  Het was heel gezellig en die kamer ook. De massage voelde heel lekker en ik heb lekker met je gekletst. Voor mensen die dit lezen: ze doet het heel goed. Je moet echt langs komen. Doei, groetjes en een knuffel van Alyssa.

  Alyssa
  Over: Kindermassage
 • Hi Hedy, we willen je erg bedanken voor je waardevolle begeleiding en al je kennis. Het heeft ons erg geholpen om Toots te helpen bij z’n hoogsensitiviteit.
  We hadden al van alles geprobeerd, maar de coachingsgesprekken waren heel verhelderend en lieten ons goed reflecteren over emoties en wat dat met ons doet.
  Het is nog steeds een proces, maar we hebben nu wel een hele toolbox vol met manieren hoe we de verbinding kunnen zoeken en hoe we het emmertje wat leger kunnen maken bij hem, maar ook bij ons zelf.
  Nogmaals bedankt daarvoor!

  Bianca en Guy
  Over: HSP Gezins- en Kindercoaching
Comments op Social Media
@groeienmetlef.nl
Zijn wij al met elkaar verbonden?
Leuk als je me volgt!
@groeienmetlef
@groeienmetlef.nl
@meldjehieraan!

Wil je meer weten?

Laten we kennismaken!

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen?
Of wil je gewoon eens persoonlijk kennismaken? Dat kan altijd!

Je kunt bij mij een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen.
Waarin ik naar je verhaal luister en je vragen kan beantwoorden.
Tijdens dit gesprek ervaar je vanzelf of er een klik is met mij.
Dat vind ik heel belangrijk.
Het onderlinge vertrouwen is de basis in iedere coaching.
En we kijken natuurlijk naar wat ik voor jou kan betekenen als, 
HSP Coach en Bewustzijnscoach.

Begeleiding is er in verschillende vormen en mogelijkheden.
Dus waarom zou je het niet doen? Zet die stap, voor jezelf!

Opweg naar een fijner leven.
Voel je welkom.

Ik ben Hedy van Ophem

HSP HSS Coach & Bewustzijnscoach

06 – 123 21 622
info@groeienmetlef.nl