Coach bij Groeien met Lef Hedy van Ophem

Over Hedy van Ophem

Gezins- en kindercoach, docent babymassage, kindermassage coach en ervaren als coach bij hooggevoeligheid


…Hoe mooi zou het zijn als we onze kinderen kunnen zien,
horen en erkennen voor wie ze werkelijk zijn.
Er van uitgaande dat iedere ouder en opvoeder
het zo goed mogelijk doet met wat in zijn of haar mogelijkheden ligt…


Mijn naam is Hedy van Ophem en ik ben al 20 jaar gelukkig met mijn partner Mark. Mijn grootste wens…. moeder worden! En dat is gelukt. Inmiddels ben ik trotse moeder van 3 prachtige, eigen-wijze en gevoelige kinderen; Sophia, Yara en Roan.

In de zomer van 2008 werd mijn oudste dochter geboren. Het moment dat ik voor het eerst moeder werd. Dit moment vergeet ik nooit meer. Ik voelde mij zielsgelukkig, vol liefde en verwondering over dit nieuwe leven. Tegelijkertijd werd ik ook overspoeld door een verantwoordelijkheidsgevoel voor dat kleine mensje in mijn armen.

Helaas verliep het opvoeden van mijn dochter totaal anders dan verwacht. Het overmatig huilen, de boosheid en de intense aandacht die zij vroeg. Dit gecombineerd met de sensitiviteit van mijn dochter én mijzelf, zorgde ervoor dat ik opzoek ging naar verklaringen hiervoor.
Ik verdiepte mij steeds meer in het ouderschap, hooggevoeligheid (HSP) en het omgaan met gevoelige kinderen. Ik zocht naar mogelijkheden om mijn dochter beter te begrijpen en helpen. Maar ook om mijn eigen worsteling een plek en invulling te geven. Want wie was ik eigenlijk nog binnen dit alles?

De spiegel die je kinderen je voorhouden, is een prachtige groeikans voor jezelf als ouder. Zowel in de opvoeding die je geeft, als met betrekking tot je persoonlijke leven en je relaties
Ik leerde op een eerlijke manier naar mijzelf kijken. En daar was én is nog steeds Lef! voor nodig. Want opvoeden is voor het leven én ieder kind leert je op een nieuwe manier kijken naar wat er werkelijk is. Dit besef heeft mij volwassener, realistischer en meer bewust gemaakt als moeder en mens. Het heeft mij rust gebracht en bovenal geïnspireerd. Ik heb veel herkenning kunnen vinden en mooie, essentiële ervaringen opgedaan. Dit wil ik graag delen met ouders, kinderen en opvoeders.

Mijn verdriet, strijd en vreugde met mijn eigen kinderen hebben mij gestimuleerd om deze weg te volgen. Opleidingen, cursussen en een netwerk van fijne collega’s hebben ervoor gezorgd dat ik nu als coach de mogelijkheden heb om anderen een stukje te begeleiden op hun pad. En voor dit vertrouwen ben ik dankbaar!

Referenties

Dreamchild
Erkend gezins- en kindercoach Dreamchild


Massage Academie

Logo licentie Shantala Kindermassage


Mamz Academy


Regenboog Academy


NTINLP


Heppie massage bij ASS en overprikkeling
Heppie Massage -
Bij ASS en overprikkeling
Motorische en verstandelijke
beperkingen