Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

Vandaag aandacht voor de NATUUR. Een blog over een heerlijke stukje bewustwording. Een van de manieren waarop je bewustwording kunt stimuleren, is door jezelf OPEN VRAGEN te stellen.

De kracht van vragen stellen

Begin vandaag gewoon eens met wat vragen aan jezelf en vraag jezelf af; Hoe vaak kom ik op een dag buiten? En is dit anders doordeweeks, als in het weekend? Hoe besteed ik mijn tijd buiten? Is het een lunchwandeling van 15-20 minuutjes. Is het even snel tussendoor en ben je met je gedachten of met een gesprek als nog overal, behalve buiten 😉.
Of ben je echt heel bewust van de natuur aan het genieten en trek je er regelmatig een paar uur voor uit?

En vraag jezelf dan eens af, wat zou ik eigenlijk willen? Ben ik heel tevreden met de tijd die ik doorbreng in de natuur. In de frisse buitenlucht. Of kan dat echt wel beter?
Mis je het soms, dat je loskomt van je werk, van je dagelijkse routine en van de verplichtingen die ‘moeten’ gebeuren? Om tijd door te brengen in de ruimte en schoonheid van de natuur.
Kijk gewoon eens wat voor antwoorden in je naar boven komen.

Wandelen is gezond, juist ook voor HSP

Ikzelf geniet erg van een wandeling in de natuur. De rust en ruimte om mij heen. Aandacht voor de schoonheid van de seizoenen die we hebben. Tijdens het wandelen kan ik heerlijk in contact zijn met de natuur en tot mezelf komen. Het zijn oplaadmomenten en een welkome afwisseling met de prikkelzoekende (HSS) kant in mij 😊.
Wandelen in de natuur is een van de GEZONDste dingen die je kunt doen. Zo zorg ik voor mijzelf, om straks weer heerlijk actief bezig te zijn. ZELFZORG is een pré voor hoogsensitieve mensen. Neem regelmatig momenten om even op te laden. Wandelen in de natuur helpt je daarbij.

Ervaar eens een wandelmeditatie

🚶‍♂️🚶‍♀️Vandaag een leuke tip. Gisterochtend heeft coach Dolly een wandelmeditatie geüpload. Ikzelf vond het een fijne meditatie, die je in slechts 12 minuten heel mooi en bewust laat zakken tijdens een wandeling in de natuur. Je kunt zoeken op ‘ep 24 wandelmeditatie dolly’ in Google of YouTube en dan vind je hem. Of zoek gewoon eens op wandelmeditatie en kijk of je een andere meditatie vindt, die jou aanpsreekt.

Ik ben benieuwd of jij hem ook eens wilt ervaren? En merk eens op hoe anders (meer bewust) je wellicht nu wandelt en de omgeving in je opneemt. Heb een mooie dag!

***

Natuur

De natuur heeft geen haast,

in de natuur vind je alles al

Precies zoals het hoort te zijn