Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

🤲 In meditatie komen prachtige thema’s terug als Dankbaarheid, Mindfulness en Zelfcompassie. Dat is ook waarom ik mediteren ben gaan omarmen. In het begin wilde ik niet veel weten van meditatie. Maar met de tijd won mijn nieuwsgierigheid.

Zie je wel, mediteren is niets voor mij

Ik hou er van om te ERVAREN, ipv te oordelen. En dus begon ik vol goede moed met mediteren. En natuurlijk werden mijn eerste gedachten bevestigd 😉;
“Zie je wel, niets voor mij. Ik ben veel te onrustig voor dit. Mijn gedachten stoppen helemaal niet. Au mijn benen, deze houding is toch niet te doen.”

Ik was sceptisch. Maar ik ben ook een doorzetter en een volhouder. En eerlijk gezegd merkte ik na een dag of 10 al zo’n verschil! Ik was verbaasd wat voor een rust en een FIJN GEVOEL meditatie mij gaf. Ik werd HELDERDER in mijn hoofd, meer BEWUST van mijn gedachten en verlangens, MILDER, zelfs mijn UITSTRALING leek wel te verzachten. Mediteren leverde mij zoveel op.

Begin gewoon eens met ervaren

En mediteer ik dan altijd in de ‘juiste’ houding? Nee, hoor! Heb ik dan geen ‘storende’ gedachten meer? O, ja wel! Mediteer ik dan elke dag minimaal 30minuten? Nee, en dat hoeft ook helemaal niet…! Begin met ervaren.

Vandaag wil ik je uitnodigen om ook (eens) naar binnen te keren. Om de tijd te nemen voor meditatie. Weet dat voor deze stap niets speciaals of niemand nodig is, behalve jezelf. Je hoeft er dus niet mee te wachten. Je hoeft alleen maar je ogen te sluiten en met jezelf af te spreken; als ik bij mijzelf ben, dan ben ik trouw aan mezelf. Dan mag alles er zijn.

Kijk of je vriendelijk kunt zijn tegen de onrust

Probeer door de onrust heen te gaan. Onrust verspert ons vaak de weg. Het maakt dat je al snel denkt, dit is niets voor mij. Onrust zegt; “hier niet naar binnen gaan”. Het is als een laagje ijs, die de top van de ijsberg beschermt. En het ijslaagje zou een stukje angst kunnen zijn, waardoor we niet dieper kunnen zakken. En dat is ok.
Kijk of je vriendelijk kunt zijn tegen de onrust. Heet hem welkom. Verplaats de onrust – naar nieuwsgierigheid en bereidheid om al jouw gevoelens in jezelf te horen, te zien en serieus te nemen.

Vertrouw erop dat LIEFDE de beweging is die uit STILTE voortkomt. Dat ons antwoord zichzelf onthult, omdat we contact maken met ons HART. Meditatie biedt daar een weg in. Het is een liefdevolle OMARMING van jezelf 💞

 ***

Meditatie
is een geweldige uitnodiging
Om bij jezelf naar binnen te gaan
Om nader tot jezelf te komen
En jezelf in liefdevolle acceptatie
te ont-moeten