Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

Massage, toch een andere tak van sport?

Massage: gisterenavond voelde ik mij een bofkont!
Want mijn dochter Yara van 6 wilde mij heel graag masseren. En daar zeg ik natuurlijk geen nee! tegen.

Ik voel alleen maar geluk door mijn lichaam stromen

Vol trots liet ik mij begeleiden naar de massagetafel. ”Mam, mag het ook met echte olie en muziek?” Natuurlijk lieverd, als we het doen, doen we het wel voor het eggie. Met bewondering kijk ik toe hoe ze een muziekje aanzet, alles klaar legt en de kaartjes pakt waaruit ik een olie mag kiezen (het wordt de lavendel).

Yara wil bij mij beginnen met een rugmassage. Gewillig ga ik liggen en dekt zij mij toe met een deken, zoals ik dat ook altijd bij haar doe. Even smelt ik als ik de liefdevolle, nog wat frisse en kleine handen van mijn dochter op mijn rug voel. Zachtjes masseert ze mijn rug en merk ik aan haar dat ze nadenkt over hoe mama het ook al weer doet.
Maar al gauw laat ze die gedachten gaan en volgt ze haar eigen ritme en fantasie. Haar handen worden warm en ik voel alleen maar geluk door mijn lichaam stromen.

Als ze klaar is, mag ik mij omdraaien voor een hoofdmassage. Vlak boven mij zie ik haar mooie gezichtje. Ze drukt een kusje op mijn neus, wederom herkenbaar zoals ik dat ook altijd bij haar doe ;-). Ze fluistert zachtjes, “Mama, ik houd van je”. Om vervolgens heel serieus haar rol weer op te pakken en mij verder te masseren.

Mam, zo wordt je weer rustig

Ze wil ook nog graag mijn voeten doen en pakt met vertrouwen mijn massagekruk om te gaan zitten voor een voetmassage. “Mam, weet je wat ik van jou heb geleerd”, zegt ze …. en ze begint te friemelen aan mijn tenen. Ik schiet in de lach, want haar kleine vingers kriebelen enorm.
Yara stapt van de kruk af en loopt naar mijn hoofd. Zachtjes legt ze haar handen op mijn ogen en zegt, “Zo mam, zo wordt je weer rustig!” Als ik inderdaad stop met lachen, hoor ik haar zeggen “Zie je dat het werkt!”
Ik vind het goud. En even voel ik mij de gelukkigste moeder op aarde. Zo verbonden, zo veel liefde en vertrouwen. Zo even heerlijk samen, alleen zij en ik.

Aan het einde van de massage geef ik Yara een complimentje en vertel ik haar dat ze dit wel vaker mag doen! “Nou mama”, zegt ze. “Misschien als ik groter ben. Ik vind het nu ook heel leuk om een andere sport te kiezen!”


Wil jij meer weten over kindermassage? Neem vrijblijvend contact met mij op of kijk eens op 'Een cursus Kindermassage'.
Tijdens de cursus Kindermassage krijg je als ouder informatie, praktische tips en leer je vooral de diverse massagetechnieken, zodat jij thuis zelf aan de slag kunt gaan met massage bij je eigen kind.