Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

HSP en Werk

Wil jij graag werken op een manier die bij je past? Ik help hooggevoelige en ambitieuze vrouwen om hun kwaliteiten en talenten te ontplooien. Voor meer energie, vrijheid en impact in je werk of onderneming.

Loopbaan Coaching voor hooggevoelige vrouwen

Meer vreugde, passie en veerkracht in jouw baan of onderneming

Hoe zou het voor je zijn als je meer authentiek durft te zijn op de werkvloer? Minder extern georiënteerd en beter bij jezelf kunt blijven? Dat je jezelf toestaat te onderzoeken wat jouw talenten en kwaliteiten zijn als hooggevoelig persoon?
En wat als jij stappen durft te zetten in de richting van jouw passie en mooiste baan? Wat zou er dan allemaal mogelijk zijn?

Als HSP Coach en Bewustzijnscoach geef ik inzicht en bewustwording in wie je bent, wat je wilt en waar je naar verlangt. In je werk, loopbaan of onderneming. Ik begeleid je om jouw hooggevoelig talent te ontdekken en om te kijken waar jij op de juiste plek zit.

Want als je HSP de ruimte geeft, zijn ze enorm inventief, creatief, collegiaal, ondernemend en zorgvuldig. Vanuit hier kun jij geïnspireerd en vol energie aan het werk. Voor jezelf, je collega’s en je werkgever. Begeleiding is er in verschillende vormen en mogelijkheden. Ook middels zakelijke trajecten. Dus waarom zou je het niet doen? Zet die stap, voor jezelf!

Om in je werk; gelukkig en gezond te blijven als HSP!

Je kunt bij mij terecht voor Loopbaan Coaching als:

• Je beter wilt leren omgaan met je hooggevoeligheid op het werk
• Je je hoogsensitief (werk)talent helderder in beeld en verwoord wilt hebben
• Je inzicht wilt krijgen in je gedrag en ondersteuning zoekt bij valkuilen als:
  Perfectionisme, te weinig rust pakken, over- of onderprikkeld raken, een goede sfeer nodig hebben
• Tijdsbesteding en plezier tussen je werk en privé uit balans is
• Je merkt dat je te veel in je hoofd zit waardoor je ratio en gevoel uit balans zijn
• Je stress ervaart op je werk door over- of onderprikkeling
• Je iets anders wilt in je werk of onderneming
• Je je last hebt van sleur en routine en je voelt dat je meer wil en kan
• Je veel denkt in scenario’s: als dan…, had ik maar….
• Je houdt te veel rekening met je collega’s en/of het bedrijfsbelang ten koste van jezelf
• Je vergelijkt jezelf met je collega’s en je twijfelt en piekert veel over het werk of anderen
• Je ervaart onzekerheid, zoekt controle en je verliest jezelf in perfectionisme
• Je hebt vaak waardering en bevestiging nodig, voordat je stappen zet
• Je durft niet in groepen te spreken, maar je hebt wel waardevole input
• Je houdt jezelf tegen om je te ontwikkelen of te veranderen

Op de goede plek is een hoogsensitief persoon goud waard!

Waarom Loopbaan Coaching?

Als je het gevoel hebt dat je HSP kwaliteiten onvoldoende erkend worden of zichtbaar zijn

Hoogsensitieve mensen hebben veel te bieden op de werkplek. Zowel wat betreft persoonlijke kwaliteiten, als hun toegevoegde waarde binnen teams. Uit onderzoeken naar hoogsensitiviteit, blijkt dat HSP indrukwekkende competenties hebben.

Enkele kwaliteiten van hoogsensitieve personen op het werk

Ze zijn zorgvuldig en analytisch, hebben oog voor details én (over)zien het grote geheel. Daarbij hebben ze een goed inlevingsvermogen, zijn ze empatisch en betrouwbaar. En als je HSP de ruimte geeft, ontpopt hun ware creativiteit. Ze komen met originele en inzetbare ideeën, die het hele bedrijf dient. Een hoogsensitief persoon is namelijk zeer collegiaal, bewaakt de harmonie en is maatschappelijk betrokken.

Toch hebben veel hooggevoelige medewerkers moeite om de gewaardeerde kwaliteiten in te zetten. Daarbij raken HSP helaas ook vaker burn-out. Dit is voor hen een enorme teleurstelling en ook voor de organisatie een onwenselijke situatie.

In samenwerking met HSP at Work

HSP & HSS coaching en training d.m.v. zakelijke trajecten
Waarom raken hoogsenstieve personen vaker burn-out?

Vaak komt dit doordat de werkomstandigheden voor een HSP niet altijd gunstig zijn. Vijf oorzaken die hierbij een essentiële rol spelen zijn; HSP leveren hogere prestaties, maar bereiken ook een hoger stressniveau. Daarbij nemen HSP vaak te weinig rust(momenten) gedurende de dag, terwijl deze hersteltijd onmisbaar is voor hen om goed te kunnen blijven functioneren. Hoogsensitieve personen hechten veel waarde aan harmonie en worden sneller beïnvloed door emoties van anderen. Ze willen het graag voor iedereen goed doen. Tot slot voelen hooggevoelige werknemers dat ze meer geven (investeren) dan ze (waardering) ontvangen.

Naast werkomstandigheden speelt ook de werksituatie een rol

Ook ervaren HSP de werksituatie vaker als onplezierig of zelfs onwerkbaar dan andere werknemers. Drie elementen die hierin een grote rol spelen zijn; een goede (werk)sfeer, bijdragen aan betekenisvol werk / betekenisvol werk kunnen leveren en genoeg vrije tijd en ruimte krijgen tussen de werkzaamheden, als hersteltijd.

Deze minder tastbare arbeidsomstandigheden maken voor hoogsensitieve personen het verschil of ze kunnen floreren of juist stagneren in hun werk.

Heldere informatievoorziening en bewustwording creëren

Is dit enigszins herkenbaar voor jou als hoogsensitief persoon, werknemer, werkgever of ondernemer? Overweeg dan zeker of HSP begeleiding, training of coaching wat voor jou is.
Loopbaan coaching draagt bij aan het creëren van heldere informatievoorziening en bewustwording met betrekking tot de juiste zelfzorg voor HSP en HSS op de werkvloer. Zowel voor werkgever en werknemer.

Dit is ook een van mijn speerpunten als HSP Coach; om het werkklimaat te verbeteren en preventief te werk te kunnen gaan om burn-out, bore-out, overprikkeling, onderprikkeling, overspannenheid en andere aanverwante klachten te verkleinen ~ al dan niet te voorkomen!

Dus heb je vragen over loopbaan coaching, jouw hooggevoeligheid binnen het werk of die van je werknemer? Neem dan contact met me op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

* Uit bron: E-book HSP en WERK, internationaal onderzoek van Esther Bergsma

Ik ben Hedy van Ophem

HSP HSS Coach & Bewustzijnscoach

06 – 123 21 622
info@groeienmetlef.nl