Kindermassage meer rust en balans

Waarom Kindermassage

Kinderen van deze tijd krijgen dagelijks te maken met veel verschillende indrukken en nieuwe ervaringen. Op school, de BSO, met sporten, bij vriendjes en vriendinnetjes, maar ook via de televisie en computer. Dit terwijl hun ontwikkeling op hoog tempo plaatsvindt.

Kinderen zijn nog heel puur en staan open voor de omgeving. Zij vinden het vaak moeilijk om alle binnenkomende prikkels te filteren, te doseren en te verwerken. En zuigen informatie op als een spons. Vooral gevoelige, drukke en (hoog)sensitieve kinderen hebben hier moeite mee. 

Als het niet goed lukt om deze prikkels te doseren en verwerken, blijven indrukken zich opbouwen. Het kind raakt 'vol' en er kunnen fysieke en emotionele klachten ontstaan. Denk hierbij aan onrust, (lichamelijke)spanningen, slapeloosheid of gedragsproblemen. Wanneer dit steeds regelmatiger of langduriger voorkomt, treedt er een verstoring op in het lijfje van het kind. Hierdoor wordt de weerbaarheid verminderd en kunnen kinderen al op jonge leeftijd uit balans raken.

Om beter los te kunnen komen van alle indrukken, is het toepassen van kindermassage zeer effectief. De massage is erop gericht om indrukken en spanningen bij kinderen af te voeren. Om zo overprikkeling te verminderen en een natuurlijk herstel van de energiebalans in het lichaam te laten plaatsvinden. Het heeft een positief effect op het welzijn van jouw kind.