Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

HSP Training

Nieuw bij Groeien met Lef is deze 5-delige HSP Verdiepingstraining, die georganiseerd wordt in de Hartelijke Huiskamer. Een warme en sfeervolle ontmoetingsplek voor hoogsensitieve personen uit onze regio Hoorn. Lees snel verder!

Zie ik je binnenkort?

HSP Training: In verbinding met mijn hoogsensitiviteit

Nieuw bij Groeien met Lef is deze HSP training, welke georganiseerd wordt door mij als HSP HSS coach. In 5 stappen maken we een diepe verbinding met jouw hoogsensitiviteit. Doe je mee? Alle data, informatie en aanmeldingsmogelijkheden vind je hieronder. Heel graag tot snel!

Highlights

 • Start: aanmelden voor wachtlijst
 • Voor slechts € 247,- incl. werkbladen en drankjes
 • Deelname voor 6 tot 8 personen
 • Hartelijke Huiskamer in Hoorn I Zwaag
HSP Training

In verbinding met mijn hoogsensitiviteit

Het mooiste wat je kunt zijn, is JEZELF

Jezelf mogen zijn, een verlangen dat ieder mens en zeker ieder hoogsensitief persoon zo sterk voelt. En waarom is het dan toch zo lastig om dit neer te zetten in die buitenwereld?
Het antwoord is kwetsbaarheid. Volledig jezelf durven zijn voelt kwetsbaar; want hoor ik er dan nog wel bij, of voldoe ik dan nog wel. 

Om hier krachtiger in te gaan staan en dichter bij jezelf te kunnen blijven, is zelfkennis en bewustwording nodig. Wat wil jij? Waar sta je voor? Waar krijg je energie van? Welke gedachten heb jij nu eigenlijk over jezelf? En wat kan jou helpen om meer bij jezelf te blijven en jezelf weer op te laden?

In deze 5-delige training gaan we in een kleine groep hiermee aan de slag.
Van elkaar leren, samen delen. Kwetsbaar en krachtig tegelijk.
Patronen onder ogen durven zien, bewustwording creëren en stapjes durven maken zodat groei mogelijk is.

Er zijn om je heen voldoende kansen, om wat in jou verborgen ligt weer naar buiten te laten komen. En soms heb je daar wat meer zelfonderzoek, tijd en aandacht voor nodig. Deze verdiepingstraining biedt daar een mooie mogelijkheid voor. 

Door ervaringen te delen en (h)erkenning te vinden bij de ander, kun je ook weer de waardering voor je eigen kern voelen. Niet om te vergelijken; juist om gehoord en gesterkt te worden. En dat is zo leerzaam en waardevol aan het werken in een groep.

Ja, ik meld mij aan!
In verbinding met mijn hoogsensitiviteit

  Ja, houd mij op de hoogte!Nee, ik heb alleen een vraag

  Meer over de training

  De thema’s die voorbij gaan komen zijn:

  Deel 1 - Ik als middelpunt van mijn leven

  Zeg JA tegen wat je wilt en Nee tegen de rest.

  Een van de belangrijkste pijlers voor HSP is meer zelfliefde toestaan. Veel van ons hebben geleerd dat het egocentrisch is om jezelf op nummer één te zetten. Onzin!
  Jezelf gunnen om een pauze te nemen en er even niet voor de ander te hoeven zijn, maar enkel voor jezelf zonder schuldgevoel, is zo van waarde. Je helpt de hele maatschappij door jezelf op de eerste plaats te zetten.

  Op deze avond gaan we aan de slag met je IK-oriëntatie. We gaan leren om jezelf en je gevoeligheid serieus te nemen. We staan stil bij wat heb jij nodig en hoe kun je leven naar je belangrijkste waarden.

  Deel 2 - Mijn balans tussen moeten en genieten

  Leef minder vanuit een ongezond moeten en meer vanuit een uitdagend genieten. Want in werkelijkheid is alles in balans.

  Als hooggevoelig persoon ben je empathisch, sta je makkelijk in de schoenen van de ander en ben je vrijwel van nature extern georiënteerd. Prachtig! En hoeveel tijd van de week besteed je werkelijk aan jezelf en aan jouw ambitie? Waar ga jij de uitdaging aan en wanneer durf jij om steun te vragen. Hoe is jouw balans?

  Hoe is het met jouw energie. Waar lekt je energie weg, waar krijg je energie van en wat is hierbij een gezonde balans tussen stress en ontspanning? Ja, je leest het goed – je hebt beide nodig om tot bloei te komen. Tijdens deze avond gaan we hier dieper op in.

  Deel 3 - Ik ben volwaardig en volmaakt

  Voel je jezelf te kort schieten, dat klopt. Voel je jezelf van waarde, dat klopt ook. Versterkt je mindset met een gebalanceerd perspectief.

  Introspectie en een zelfreflecterend vermogen zijn ons als HSP niet vreemd, alleen doen we dit vaak (onbewust) vanuit een gekleurde bril. Vanuit een conditionering en een innerlijke criticus en dat is niet fair. Leef je vanuit goedkeuring, controle en veiligheid of ben je juist verbonden, bekwaam en bewust?

  Op deze avond gaan we niet vergelijken en oordelen, maar vanuit liefde leren kijken naar alles wat er in jou is. Zowel je belemmerende overtuigingen, als je positieve krachtige mindset. Jij bent beide en daarmee compleet.

  Deel 4 - Ik herstel de verbinding met mijzelf

  Overstijg je bezorgde brein en een (onder)geprikkeld lijf met diverse krachtige oefeningen. Zo kom je weer bij jezelf.

  Overprikkeld, onderprikkeld, balans…. Ik vind het maar niet bij mezelf. Het is het één of het ander. Wat is nu goed, wat doe ik nu fout?
  Een van de meest gestelde vragen van hoogsensitieve personen in mijn praktijk. Schrik niet van over- of onderprikkeld zijn, laat beiden samenwerken in je leven en leer tijdig schakelen voor een optimale verbinding met jezelf.

  Ontladen, verwerken en (be)grenzen is wat we als HSP nodig hebben. Op deze avond gaan we aan de slag met een toolkit, die jou helpt in verbinding te blijven met jezelf. Ervaar diverse oefeningen, welke je kunt inzetten wanneer jij de behoefte voelt om van je lasten weer je lusten te maken.

  Deel 5- Ik mag zijn zoals ik ben

  Je krijgt het leven en het is aan jou om er wat van te maken. Leef de weg van jouw eigen plezier, want niemand anders doet dat voor jou.

  Eigen wijsheid leidt tot echte wijsheid en daarmee tot echte gezondheid en echte zelfliefde. Je wordt het mooiste wat je worden kunt: jezelf
  Als je van jezelf houdt en beter weet wat vóór jou werkt, kun je je werkelijk inzetten voor anderen zonder dat het ten koste gaat van jezelf. Juist vanuit die kracht; want het geloof in je eigen kracht is je grootste geschenk.

  In deze laatste bijeenkomst gaan we de opgedane inzichten nog eens doornemen.
  We gaan opzoek naar onze eigen heldere intentie voor de periode na deze training. Wanneer je jouw opgedane kennis ook daadwerkelijk gaat toepassen en kan omzetten naar actie, realiseer je eigen-wijsheid. Zowel fysiek, geestelijk en sociaal.

  Ben jij er klaar voor?

  Ben jij er klaar voor?
  Wil jij graag aan de slag met een stuk verdieping van jouw sensitiviteit, of wil je iets doorbreken en ben je nieuwsgierig naar wat er in jouw leeft?
  Dan is deze verdiepingstraining zeker iets voor jou!

  Laat je verrassen door alle oefeningen, vragen en interactie met de groep. En vooral de antwoorden die je daarmee in jezelf gaat vinden!
  Na deze training heb je op een vijftal thema’s zoveel meer inzicht in jezelf gekregen, aangevuld met waardevolle handvatten die je kunt gaan inzetten.

  Voor een fijner leven.
  Dichter bij jezelf en vanuit jezelf.
  Want het mooiste wat je kunt zijn, is JEZELF

  Onbewust was ik een plaatje aan het leven, in plaats van af te stemmen op mijn hart

  Meer praktische informatie over de HSP Training

  Deze waardevolle training wordt gegeven in de Hartelijke Huiskamer in Zwaag. De locatie biedt een warme en huiselijke plek waar hoogsensitieve personen, of mensen die een affiniteit hebben met dit onderwerp, elkaar kunnen ontmoeten.
  Onder begeleiding van ervaringsdeskundige en coach Hedy van Ophem wisselen we ervaring en kennis uit over diverse onderwerpen. 

  Highlights:
  • Training: In verbinding met mijn hoogsensitiviteit
  • Start: aanmelden voor wachtlijst
  • Kleine groep: tussen de 6 tot 8 personen 
  • De bijdrage voor de training is slechts € 247,00 p.p.
  • De workshop wordt georganiseerd in de Hartelijke Huiskamer in Zwaag

  Hoe gaan we om met Corona en de geldende maatregelen
  • Uiteraard houden we rekening met de RIVM-voorschriften die gelden op dat moment.
  • De ruimte van 150m2 is zo ingedeeld dat we 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar (indien wenselijk)
  • Er zijn ruime, vaste zitplaatsen en er is voldoende desinfectiemiddel.
  • Na iedere bijeenkomst wordt de Hartelijke Huiskamer grondig gedesinfecteerd. 

  Wil je meer informatie of jezelf aanmelden?
  Scroll naar beneden en neem voor meer informatie contact met mij op!

  Gesprekken in de Hartelijke Huiskamer

  Een sfeervolle impressie

  Nog eenmaal op een rij

  HSP Training: In verbinding met mijn hoogsensitiviteit

  Nieuw bij Groeien met Lef is deze HSP training. Je wordt door mij als HSP HSS coach begeleid. In 5 stappen maken we een diepe verbinding met jouw hoogsensitiviteit. Doe je mee? Je kunt je hieronder aanmelden. Dan neem ik contact met je op. Heel graag tot snel!

  Highlights

  • Start: aanmelden voor wachtlijst
  • Voor slechts € 247,- incl. werkbladen en drankjes
  • Deelname voor 6 tot 8 personen
  • Hartelijke Huiskamer in Hoorn I Zwaag
  Ja, ik meld mij aan!
  In verbinding met mijn hoogsensitiviteit

   Ja, houd mij op de hoogte!Nee, ik heb alleen een vraag

   Ik ben Hedy van Ophem

   HSP Coach & Bewustzijnscoach

   06 – 123 21 622 info@groeienmetlef.nl