Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

Hoogsensitief

HSP en HSS Coaching bij hooggevoeligheid. Krachtig en kwetsbaar mogen zijn. Laat dagelijkse prikkels je niet klein krijgen. Laat te weinig uitdaging je niet vermoeien. Kies voor jezelf. Omarm jezelf!

HSP en HSS Coaching voor kinderen en volwassenen

Van klacht naar veerkracht; waardevol leven met hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid is een mooie eigenschap en tegelijkertijd kan het erg lastig zijn als je niet goed weet hoe ermee om te gaan. Hoogsensitieve mensen hebben veel in huis, maar vaak hebben ze zoveel last van de valkuilen dat het de kracht en kwaliteiten overschaduwt.

De belangrijkste kenmerken van hoogsensitieve mensen zijn; een gevoeliger zenuwstel én diepgaande verwerking van informatie. Dit heeft zijn effect op de emotionele intensiteit, de sensorische gevoeligheid en overprikkeling/onderprikkeling.

Volgens Elaine Aaron heeft 1 op de 5 mensen (20% van de mensen) een gevoeliger zenuwstelsel. Deze mensen hebben daardoor moeite om de dagelijkse hoeveelheid prikkels die op hen afkomt te verwerken, met belastende gevolgen van dien.

Ikzelf wist tot mijn 30e niet precies wat hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid (HSP) was. Ik wist alleen dat ik mezelf overgevoelig vond. En hierover dacht ik best vaak negatief. Het zat me in de weg, op mijn werk en privé.

Ik heb mijn hooggevoeligheid de eerste 10 jaar van mijn leven gevoeld, daarna 20 jaar lang ontkent of weggestopt.  Vervolgens ben ik een paar jaar in strijd geweest met mezelf als HSP; ” Ja, ik weet het wel, maar…..” En dan kwamen er honderden gedachten waarom ik vond dat het anders ‘moest’ zijn in mijn leven.

Deze strijd hielp niet. Ik brande steeds meer op, zat mijzelf en mijn omgeving in de weg. Het werkte niet. Gelukkig voelde ik op dat moment heel sterk;

“En nu mag het anders, wil ik het anders!”

Mijn nieuwsgierigheid en mijn zoektocht namen de overhand. Ik volgde opleidingen, cursussen en las ontzettend veel informatie en boeken.

Ik ontwikkelde een veel beter (energie)bewustzijn, in verbinding met mijn lijf en intuitie. Iets waar je als hoogsensitief persoon zo haarfijn op kan afstemmen. Hierdoor verhelderde mijn waarnemings- en gevoelsvermogen. En zo kon ik mijn hoogsensitieve talenten veel beter inzetten gedurende de dag en nu mijn in leven.

Herkenning, erkenning volgenden. En daardoor kan ik nu zeggen dat mijn hooggevoeligheid een waardevolle eigenschap is en een krachtinstrument om in te zetten.

Je kunt terecht voor hooggevoeligheids begeleiding als:

• Je beter wilt leren omgaan met je (hoog) gevoeligheid (HSP/HSS)
• Je inzicht wilt bij vragen met betrekking tot HSP in je gezin, relatie of werk
• Je handvatten zoekt als (hoog) gevoelige ouder
• Je wilt ontdekken wie je bent en wat je wilt met je leven
• Je emotioneel meer in balans wilt komen
• Je wil vitaliteit, energie & enthousiasme voelen.
• Je meer in je zelf wilt gaan geloven en in je eigen kracht wilt gaan staan
• Je inzicht wenst op de invloed van familiepatronen in je dagelijks leven
• Je aan je zelfbeeld wilt werken
• Je meer in contact wilt komen met je intuïtie
• Je beter voor jezelf wilt opkomen op een liefdevolle manier
• Je meer balans wilt tussen voelen en denken en/of moeten en willen (rust in je hoofd)
• Je wilt een gezonde dynamiek tussen je behoefte aan rust- en hersteltijd en je behoefte aan verandering en variatie.
• Je hebt het idee dat je te veel geeft ten koste van je eigen behoefte (grenzen)
• Je wilt plezier & vrijheid in plaats van pleasen, presteren of hang naar controle & zekerheid
• Je wilt uitgaan van je eigen kracht i.p.v. jezelf te vergelijken met anderen of na te denken wat anderen van je vinden.

Hooggevoeligheid kan ik uitleggen in twee woorden: Heel Intens!

In het web van alle prikkels en mogelijkheden

Vind jouw balans tussen actie en rust

Ik heb mijn hooggevoeligheid omarmt en ik leer nog iedere dag om het als kracht in te zetten. Ik wil mijn gevoeligheid niet meer missen en ik ervaar het als een verrijking van mijn leven!

Als ervaringsdeskundige en HSP coach is het nu mijn wens om jou te ondersteunen. Ik geef coaching, workshops en trainingen aan volwassenen en kinderen die hoogsensitief zijn. En hiermee in het leven van alle dag worstelen. Ik begeleid je om je valkuilen te verminderen, op weg naar jouw veerkracht, jouw talent; naar wat jij wilt! 

Daarbij bied ik ook ondersteuning aan mensen die zichzelf niet uitgesproken hooggevoelig vinden. Maar zich wel regelmatig geleefd voelen in de hectiek van deze tijd. En in het web van prikkels en verwachtingen, meer rust en balans willen ervaren.

Ik wil jou op weg helpen naar meer balans, energie en levensvreugde

Dit doe ik door heldere en prikkelende vragen te stellen vanuit nieuwsgierigheid en samen aandachtig waar te nemen wat er in jou leeft of bij je kind; mind, body en heart. Het onbewuste of onbelichte zichtbaar maken. Zodat daar beweging kan komen.

Waar loop je nu tegen aan? Van welke aspecten binnen hooggevoeligheid heb jij de meeste ‘last’? Waar zitten jouw valkuilen en krachten? En wat voor een type hooggevoelig persoon ben je eigenlijk? Want geen enkel mens is het zelfde, en dat geldt dus ook voor hooggevoelige personen.

Na coaching kun jij je gevoeligheid als een kompas ervaren, opweg naar zelfvervulling, zelfvertrouwen en zelfcompassie. Als een kracht en iets moois, om jezelf te mogen zijn. Om uiteindelijk de wereld hiermee mooier te maken. Juist door anderen ook te inspireren zichzelf te mogen zijn.

Voel je welkom om vrijblijvend contact met me op te nemen voor een kennimakingsgesprek.

Onbewust was ik een plaatje aan het leven, in plaats van af te stemmen op mijn hart

Ik ben Hedy van Ophem

HSP HSS Coach & Bewustzijnscoach

06 – 123 21 622
info@groeienmetlef.nl