Hooggevoeligheid HSP coaching

Hooggevoeligheid

HSP coaching voor kinderen en volwassenen

"Ik ben een beetje anders dan jij, hoor ik er dan nog bij?
En stel nu dat ik echt een beetje anders ben dan jij, hou jij dan nog steeds van mij!"

Hooggevoeligheid is een mooie eigenschap en tegelijkertijd kan het erg lastig zijn als je niet weet hoe je ermee moet omgaan. Hoogsensitieve mensen hebben veel in huis, maar vaak hebben ze zoveel last van de valkuilen dat het de kracht overschaduwt.

De belangrijkste kenmerken van hoogsensitieve mensen zijn; een gevoeliger zenuwstel én diepgaande verwerking van informatie. Dit heeft zijn effect op de emotionele intensiteit, de sensorische gevoeligheid en overprikkeling/onderprikkeling.
Volgens Elaine Aaron heeft 1 op de 5 mensen (20% van de mensen) een gevoeliger zenuwstelsel. Deze mensen hebben daardoor moeite om de dagelijkse hoeveelheid prikkels die op hen afkomt te verwerken, met belastende gevolgen van dien.

Ikzelf wist tot mijn 30e niet precies wat hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid (HSP) was. Ik wist alleen dat ik mezelf overgevoelig vond. En hierover dacht ik best vaak negatief. Het zat me in de weg, op mijn werk en privé.  Eigenlijk kan ik in het kort zeggen; ik heb mijn hooggevoeligheid de eerste 10 jaar van mijn leven gevoeld, daarna 20 jaar lang ontkent of weggestopt.  En de afgelopen paar jaar ben ik in strijd geweest; " Ja, ik weet het wel, maar....." En dan kwamen er honderden gedachten, excusess en redenen waarom het anders moest zijn in mijn leven. 
Gelukkig volgde snel mijn overgave. Mijn nieuwsgierigheid en mijn zoektocht namen de overhand. Ik volgde opleidingen, cursussen en las ontzettend veel informatie en boeken. Daardoor kan ik nu zeggen dat mijn hooggevoeligheid een waardevolle eigenschap is en een krachtinstrument om in te zetten. Dit naast mijn andere talent die ik graag gebruik; mijn hoofd, mijn verstand, mijn analytisch vermogen en mijn behoefte om te begrijpen. Om vast te pakken.
Ik heb mijn hooggevoeligheid omarmt en ik leer nog iedere dag om het als kracht in te zetten. Ik wil mijn gevoeligheid niet meer missen en ik ervaar het als een verrijking van mijn leven!

Als ervaringsdeskundige is het mijn diepe wens om gevoelige volwassenen en kinderen, zoals jij, te begeleiden. Ik begeleid je om je valkuilen te verminderen, op weg naar jouw kracht, jouw talent; naar wat jij wilt! Ik geef coaching, workshops en trainingen aan mensen en kinderen die zich meer dan gemiddeld gevoelig voelen en hiermee in het leven van alle dag worstelen.
Ik bied echter ook steeds vaker ondersteuning aan mensen die zichzelf niet uitgesproken hooggevoelig vinden. Maar die zich wel in de hectiek van deze tijd regelmatig verloren, overvoerd en geleefd voelen. En graag meer rust en balans zoeken, in het web van prikkels en verwachtingen.

Ik wil jou opweg helpen naar meer balans, energie en levensvreugde. Dit doe ik door naar binnen te gaan en samen aandachtig waar te nemen wat er in jou leeft of bij je kind. Waar loop je nu tegen aan? Van welke aspecten binnen hooggevoeligheid heb jij de meeste 'last'? Waar zitten jouw valkuilen en krachten? En wat voor een type hooggevoelig persoon ben je eigenlijk? Want geen enkel mens is het zelfde, en dat geldt dus ook voor hooggevoelige personen.

Na coaching kun jij je gevoeligheid als een kompas ervaren, opweg naar zelfvervulling, zelfvertrouwen en zelfcompassie. Als een kracht en iets moois, om jezelf te mogen zijn. Om uiteindelijk de wereld hiermee mooier te maken. Juist door anderen ook te inspireren zichzelf te mogen zijn!