Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

HSP coach Hedy:

"In een wereld die soms te snel voor je gaat, gun ik het je dat jij je leven weer kunt oppakken op de manier die bij jou past. Een manier die juist is én werkt voor jou. Zodat jij weer volop kunt genieten van jouw leven."

Kennismaken

Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

HSPcoach Hedy: "in een wereld die soms te snel voor je gaat, GUN ik het je dat jij je leven weer kunt oppakken op de manier die bij JOU past. Een manier die JUIST is én WERKT voor jou. Zodat jij weer VOLOP kunt GENIETEN van jouw LEVEN."
Een stukje van mijn VERHAAL

Over Hedy van Ophem

Hoi, ik ben Hedy en ik ben al ruim 22 jaar gelukkig met Mark. Mijn grootste wens…. moeder worden! En dat is gelukt. Inmiddels ben ik trotse moeder van 3 prachtige, eigen-wijze en gevoelige kinderen; Sophia, Yara en Roan.

Het moment dat ik voor het eerst moeder werd.

Dit moment vergeet ik nooit meer. In de zomer van 2008 werd mijn oudste dochter geboren. Ik voelde mij zielsgelukkig, vol liefde en verwondering over dit nieuwe leven. Tegelijkertijd werd ik ook overspoeld door een verantwoordelijkheidsgevoel voor dat kleine mensje in mijn armen.
Helaas verliep het opvoeden van mijn dochter totaal anders dan verwacht. Het overmatig huilen, de boosheid en de intense aandacht die zij vroeg. Dit gecombineerd met de sensitiviteit van mijn dochter én mijzelf, zorgde ervoor dat ik opzoek ging naar verklaringen hiervoor.

Ik verdiepte mij hooggevoeligheid, het omgaan met gevoelige kinderen en gevoelig ouderschap.

Ik zocht naar mogelijkheden om mijn dochter beter te begrijpen en helpen. Maar ook om mijn eigen worsteling een plek en invulling te geven. Want wie was ik eigenlijk nog binnen dit alles?
Na de geboorte van mijn 2e dochter werd het combineren van het opvoeden van 2 gevoelige kindjes en het doorstarten van een bedrijf (bij mijn vorige werkgever), mij te veel. Ik raakte burn-out. Die bekende ballen omhooghouden en iets met perfectionisme.

Op dat moment kon ik niets anders meer besluiten dan nu voor mijzelf te kiezen.

Wat nu ik omgevallen was, kon ik er voor niemand meer zijn. Ik leerde op een eerlijke manier naar mijzelf kijken. En daar was én is nog steeds Lef! voor nodig. Ik leerde te kijken naar wat er werkelijk speelde en naar wie ik werkelijk ben. Het maakte mij heel wat levenslessen rijker.

Mijn eigen worsteling, verdriet en vreugde hebben mij gestimuleerd om een nieuwe weg te volgen.

Ik heb mij omgeschoold als HSPcoach en Bewustzijnscoach, waar mijn passie ligt. En in 2016 heb ik de stap genomen om mijn eigen coachingspraktijk te starten.

Deze nieuwe mindset, nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen heeft me veel gebracht. Vele opleidingen, cursussen en een netwerk van fijne collega’s hebben ervoor gezorgd dat ik nu als HSPcoach en Bewustzijnscoach de mogelijkheden heb om anderen een stukje te begeleiden op hun pad.

En voor dit vertrouwen ben ik dankbaar!

Vanuit HART en PASSIE

Praktijk Groeien met Lef

Groei voor mensen betekent voor mij alles. Dat mensen zich ontwikkelen en dat ze bewustzijn krijgen in wat voor hen helpend is.
Dat is waar ik elke ochtend mijn bed voor uitkom. Zinvol werk, betekenisvol werk – waarbij je een positief effect hebt op andere mensen. Dat is voor mij gelukkig zijn in mijn werk. Want als anderen groeien, groei ik ook. En daar haal ik ontzettend veel voldoening uit.

Mijn specialisaties als HSPcoach I HSScoach en Bewustzijnscoach zijn:

♡ Begeleiding in talentontwikkeling en loopbaancoaching (ook bij burn-out / bore-out)
♡ Balans vinden tussen AAN en UIT (onderprikkeling/overprikkeling)
♡ Omgaan met prikkelverwerking in het dagelijks leven (balans HSP en hooggevoelige HSS)
♡ Jouw hooggevoelgheid of hoogsensitiviteit als waardevol ervaren
♡ Begeleiding bij diepere levensvragen, familiesysteem en innerlijk kindstukken
♡ Transformatie in mindset en jouw eigen potentieel

Als HSPcoach neem ik je mee in mijn lessen die ik heb geleerd.

In mijn vak en in mijn persoonlijke ervaring als HSP binnen werk, relaties en moederschap. Dat staat niet los van elkaar. Juist niet. Van hieruit blijf ik in verbinding met jou en dat is mega belangrijk.
Ik heb de wijsheid niet in pacht. Ook ik ren nog wel eens in 7 sloten tegelijk en ook ik maak fouten. Soms ben ik daarin net zo eenzaam en onzeker als jij. Gelukkig wel!
En hierdoor ben ik ook een krachtig, een liefdevol luisterend oor, een klankbord, een spiegel. Die je naar je eigen wijsheid brengt.

In coaching gaan we terug naar de kern; mind, body en heart.

Beweging brengen waar het vastloopt. Je leert je diepere patronen onder ogen te zien en te voelen (wat dapper is). Je leert om ze vast te pakken, mee te bewegen en los te laten – zodat je veel meer grip en vertrouwen krijgt in je eigen leven. Als je durft te groeien met een beetje Lef, beloof ik je dat je je zelfliefde weer zult hervinden.

Het is zo mooi om te zien, dat met een beetje speurwerk steeds weer blijkt dat jijzelf de sleutel in handen hebt.

Het gaat niet om begrip hebben voor een ander. Het gaat om begrip hebben voor jezelf!

Ik ben Hedy van Ophem

HSP HSS Coach & Bewustzijnscoach

06 – 123 21 622
info@groeienmetlef.nl