Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

Gezins- en Kindercoaching

Terwijl we onze kinderen van alles over het leven willen leren, leren onze kinderen ons waar het leven om draait. Een prachtige dynamiek!

Gezins- en Kindercoaching

Begeleiding bij sociaal emotionele ontwikkeling, HSP en ouderschap

…Hoe mooi zou het zijn als we onze kinderen kunnen zien,
horen en erkennen voor wie ze werkelijk zijn. Er van uitgaande dat iedere ouder het zo goed mogelijk doet met wat in zijn of haar mogelijkheden ligt…

Het opvoeden en zien opgroeien van je kind(eren) is het mooiste dat er bestaat. De glimlach van je kind, waarin je ziet en voelt dat hij of zij volop in het leven staat. En dat het met veel vertrouwen kan groeien.

En opvoeden is ook een uitdaging! Soms merk je een langdurige verandering in het humeur of gedrag van je kind, die je niet goed kunt plaatsen. Je maakt je zorgen en je hebt het gevoel dat je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. En ook jij als (HSP) ouder kan soms langdurig tegen dingen aanlopen. Dan kan het heel lastig zijn om je weg te vinden met elkaar.

Natuurlijk doe je er alles aan om je kind te helpen. Vaak hebben jij en je kind alles in huis om elkaar effectief te kunnen helpen. Alleen zie je door alle zorgen, emoties en piekerende gedachten even niet meer goed waar de juiste aanpak ligt. Zo kom je er zelf niet meer uit. Dan is coaching iets wat je weer op weg kan helpen.

Je kunt bij mij terecht voor Gezins- en Kindercoaching met:

• Vragen over ouderschap en opvoeden
• Hoe nu verder als HSP mama
• Het bewaken van ieders balans en behoefte in een HSP gezin
• Beter leren omgaan met (hoog) gevoeligheid
• Handvatten krijgen voor omgang met prikkelverwerking
• Meer inzicht krijgen in waar onrust vandaan komt
• Meer zelfvertrouwen krijgen als ouder en kind
• Speelsheid weer terug vinden
• Beter leren opkomen voor zichzelf
• Lekker gaan slapen, wat helpt bij ontspannen en meer rust vinden
• Handvatten krijgen bij het omgaan met verdriet, boosheid, angsten en onzekerheid
• Minder last van fysieke klachten als buikpijn of hoofdpijn
• Vergroten van lichaamsbesef
• Werken aan talenten en zelfbeeld
• Van faalangst naar slagingskans en mogelijkheden
• Overige aanverwante opvoedingsvraagstukken

Waarom Gezins - en Kindercoaching?

Herken je het gevoel; "Ik had het mij anders voorgesteld"

Het opvoeden en zien opgroeien van je kinderen is het mooiste dat er bestaat. De glimlach of aanraking van je kind, waarin je ziet en voelt dat je kind volop in het leven staat en met vol vertrouwen kan groeien.
Maar wat als het opvoeden soms anders gaat dan je had verwacht? Of wat als je merkt aan jezelf, of aan je kind, dat je even niet meer volop kunt stralen. Dat je ergens vastloopt. Wat doe je dan…?

Je moet het zelf doen én je hoeft het niet alleen te doen.

Mijn naam is Hedy van Ophem en ik ben Gezins- en kindercoach, Kindermassagecoach en ervaren op het gebied van coaching bij hooggevoeligheid. Ik begeleid ouders en kinderen: laagdrempelig, als de stap naar therapeut of instelling te groot is. Ik vind het belangrijk om het vertrouwen in jezelf en je kind weer te herstellen.

Als coach wil ik een waardevolle bijdrage leveren

In het vinden van de goede richting binnen jouw leefstijl en opvoeden. En dit doen we samen. JIJ betekent namelijk altijd het meeste voor jezelf en je kind. JIJ staat centraal. En daar is een groot deel van mijn coaching ook op gericht; ik bied jou en je kind handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Dus heb je vragen over ouderschap, jullie leefstijl, de opvoeding, hooggevoeligheid of loop je ergens vast? Neem dan vrijblivend contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Moeder liefde - HSP mama in een HSP gezin
Een beetje begeleiding geeft vaak het juiste zetje 

Dit geldt voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Kinderen zijn nog heel gevoelig en staan open voor allerlei prikkels uit de omgeving. Ze kijken naar ons als ouders, leerkrachten, vriendjes en vriendinnen. Ze proberen zich een houding te geven en zich te vormen.

Je kunt je voorstellen, dat een kind in de war raakt

als hij of zij een bepaald gevoel, opmerking of gedrag niet kan plaatsen. Dit uit zich vrijwel direct aan de buitenkant. Het kind krijgt bijvoorbeeld last van buikpijn of op het oog onverklaarbare woede. De verwarring moet zich ontladen. Hier breng ik inzicht in.

Aan de andere kant zijn kinderen een fantastische spiegel voor ons als volwassenen.

Zij laten vaak als geen ander zien, waarmee wij worstelen in het leven. Alleen zien wij volwassenen niet altijd meer de boodschap die ons kind ons geeft. Deze dynamiek is prachtig en daarom werk ik ook zo graag met beiden; kinderen en volwassen. Samen gaan we opzoek naar de oorzaak. Wat gebeurt er nu? Wat speelt er achter de klacht? Samen uitzoomen.

Het is zo mooi om te zien, dat met een beetje speurwerk steeds weer blijkt dat jijzelf of je kind de sleutel tot herstel in handen hebt!

Kinderen zijn een fantastsiche spiegel voor ons als volwassenen

Ik ben Hedy van Ophem

HSP HSS Coach & Bewustzijnscoach

06 – 123 21 622
info@groeienmetlef.nl