Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

💞 Familie: al van jongs af aan had ik 1 grote wens.. moeder worden! En dat is gelukt. Inmiddels ben ik trotse moeder van 3 prachtige, eigen-wijze kinderen; Sophia, Yara en Roan.

HSP Mama

Echter in tegenstelling zoals ik altijd had gedacht, is het familieleven mij niet altijd even makkelijk af gegaan als hoogevoelige moeder van 3 gevoelige kinderen.
In de zomer van 2008 werd mijn oudste dochter geboren. Het moment dat ik voor het eerst moeder werd. Ik voelde mij zielsgelukkig, vol liefde en verwondering over dit nieuwe leven. Tegelijkertijd werd ik ook overspoeld door een verantwoordelijkheidsgevoel voor dat kleine mensje in mijn armen.

Helaas verliep het opvoeden van mijn dochter totaal anders dan verwacht. Het overmatig huilen, de boosheid en de intense aandacht die zij vroeg. Dit gecombineerd met de sensitiviteit van mijn dochter én mijzelf, zorgde ervoor dat ik opzoek ging naar verklaringen hiervoor.
Ik zocht naar mogelijkheden om mijn dochter en later mijn 2 andere kinderen beter te begrijpen en helpen. Maar ook om mijn eigen worsteling een plek en invulling te geven.
Ik ontdekte dat ik zelf ook hooggevoelig ben. Dingen vielen op zijn plek. Het hielp me een weg te vinden in een uitdagend en gebalanceerd familieleven.

De antwoorden lagen al in mijzelf

En ook al heb ik in de begin jaren mijn kinderen wel eens groot willen kijken, in de hoop dat het dan beter zou worden, dat ik ze dan zou begrijpen, of beter met ze zou kunnen communiceren.
Het bleek door de juiste inzichten en coaching die ik heb gehad helemaal niet nodig. De antwoorden lagen al in mijzelf. Gelukkig heb ik dat in de afgelopen 7 jaar stap voor stap mogen ontdekken.

En als ik nu terugkijk en ik zie de vele foto’s, video’s, tekeningen en herinneringen aan me voorbij komen – dan besef ik me vooral 1 ding.
Vele momenten waren gouden momenten. Niet altijd even leuk of gezellig – maar heel vaak wel. En minder zwaar of lastig, als dat ik ervaarde toen ik er midden inzat.

Familiemomenten

Het heeft me geleerd om nu iedere dag momenten te koesteren. Kleine dingen, samenzijn, gezelligheid en ook de discussies. Ze maken ons tot wie we zijn: een familie met vele gouden momenten.

🤲 Neem vandaag ook de tijd om stil te staan bij familie-momenten die jij koestert. En plan een momentje in om hier even bij stil te staan. Met elkaar! Vaak vindt iedereen in het gezin dit heel fijn.