Praktijk voor Hoogsensitiviteit en Bewustzijnscoaching

Babymassage is een heerlijk moment om aandacht te geven aan je baby. Vooral als je kindje nog zo klein en teer is. Naast voeden, slapen en knuffelen is babymassage een van de mooiste activiteiten die je met je jonge baby kunt doen. Het is namelijk al mogelijk vanaf dat je baby 6 weken oud is. Echt een cadeautje!

Tijdens babymassage geniet jouw baby van de massage en kun jij genieten van het geven van de massage! Het versterkt jullie band. Je leert je baby er goed door kennen en dit geeft jou als ouder veel zelfvertrouwen.  Babymassage kan zeker ook gegeven worden bij gevoelige baby's of baby's die veel huilen. Ook al lijkt dat in het begin te veel, te overweldigend of heb je er de energie niet voor.

Als je regelmatig babymassage geeft, wordt het een rustpunt op de dag. Zo kun je een fijn ritme ontwikkelen, zodat je baby weet waar hij of zij aan toe is. Bijvoorbeeld: 's avonds geef je een massage, dan pyjama aan, daarna nog een fles en dan lekker in bedje en heerlijk slapen. Als je dit elke dag doet, zal je zien dat je baby beter in slaap kan vallen of dieper slaapt gedurende de nacht.
Ook bij buikkrampjes of een huiluurtje kun je massagetechnieken leren inzetten die de klachten kunnen verminderen of verhelpen.
Verder is massage waardevol voor de groei en ontwikkeling van je baby én voor het contact tussen jullie beiden. Babymassage geeft een warm gevoel van verbondenheid. Wat zo belangrijk is die eerste maanden in jullie leven!

Wat zijn de effecten van een babymassage?
• Het bevordert de basisveiligheid en zelfvertrouwen van je baby
• Het is rustgevend en ontspannend voor zowel jou als je baby
• Massage werkt ontspannend bij onrustige baby's
• Je krijgt beter begrip van de lichaamstaal van de baby
• Massage stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen
• Massage bevordert de motoriek van je baby door meer lichaamsbesef
• Het heeft een positieve werking op de spijsvertering
• Regelmatige massage brengt verlichting bij darmkrampjes
• Het versterkt het immuunsysteem
• Bij regelmatig masseren kan massage er voor zorgen dat de baby dieper en rustiger slaapt
• Bij regelmatig masseren kan je baby minder geprikkeld gedrag vertonen
• Door massage wordt de weerstand verhoogt

Het geven van babymassage is echt heel bijzonder voor jou als ouder en je baby. Het is een gevoel van liefde en verbondenheid. Je geeft je kindje op een hele speciale manier warmte en geborgenheid en je leert elkaar vertrouwen. Voel je welkom op de cursus, met alles wat er bij jullie leeft!

Meer over Babymassage

Mogelijkheden: Cursus Babymassage

3-daagse groepscursus Babymassage

Lijkt het je leuk om samen met andere ouders in een kleine en veilige groep babymassage te leren? Dan is deze cursus wat voor jou!
In 3 ochtenden leer jij hoe je je baby zelf kunt masseren. We behandelen diverse oosterse massagetechnieken zoals de Shantala techniek. Tevens wordt er elke les aandacht besteed aan een thema, die voor de groep van belang is. Ook is er ruimte voor het delen van ervaringen en het stellen van vragen.


Prijs:  € 105,- p.p. (3 lessen)


Duur: circa 75 min. per les


Data: kijk in de agenda voor alle data!


Locatie: Verlengde Lageweg 19 in Hoorn


Inclusief: lesmateriaal, gebruik olie, koffie/thee

 Start op:

  • Groep: 13 maart en 3 april
  • Les: iedere dinsdag- en donderdag

3-daagse groepscursus Babymassage: zelf samengesteld

Heb jij een vriendinnengroep met allemaal een baby of een leuke groep waarmee het klikt vanuit de zwangerschapsyoga of gym? Dan is het mogelijk om de cursus te volgen in een door jou zelf samengestelde groep! De inhoud van de cursus is hetzelfde als de groepscursus babymassage. De cursus wordt gegeven in mijn praktijkruimte in Hoorn, of wordt georganiseerd bij 1 van jullie thuis. De zelf samengestelde groep bestaat uit minimaal 3 personen.


Prijs:  € 95,- p.p. (3 lessen) 


Duur: circa 75 min. per les


Data: in overleg


Locatie: alleen mogelijk in gemeente Hoorn


Inclusief: lesmateriaal en gebruik olie

Neem contact op:

  • Mobiel: 06 - 12 32 16 22
  • Vraag naar wat mogelijk is 

3-daagse privé cursus Babymassage: bij jou thuis!

Bij de privé cursus babymassage kom ik bij jou aan huis. Tijdens deze cursus is er volledige aandacht voor jou en je baby!
In 3 lessen leer jij hoe je je baby zelf kunt masseren. En omdat ik de cursus privé bij jou aan huis geef, kan ik uitgebreid stilstaan bij persoonlijke wensen en vragen. Mocht je het leuk vinden om de babymassage cursus samen met je partner, vriendin of familielid te volgen? Dan kan dit tegen een aantrekkelijk tarief!


Prijs:  € 135,- p.p./ € 195,- p.duo (3 lessen)


Duur: circa 75 min. per les


Data: in overleg


Locatie: alleen mogelijk in gemeente Hoorn


Inclusief: lesmateriaal en gebruik olie

Neem contact op:

  • Mobiel: 06 - 12 32 16 22
  • Vraag naar wat mogelijk is 

Inhoud van de cursus Babymassage

Tijdens de cursus leer je in 3 dagdelen hoe jij je baby kunt masseren met behulp van de Shantala babymassage techniek. Deze methode is afkomstig uit India en daar is babymassage een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging van baby's. De Shantala methode is eenvoudig aan te leren voor iedereen en heerlijk om te ontvangen voor je baby.
Je leert vooral door het zelf te gaan doen: je gaat tijdens de cursus lekker aan de slag met massage bij je eigen kindje. En dat doen jullie in je eigen tempo! Na het volgen van deze 3 dagdelen, kun je thuis je baby vol vertrouwen zelf masseren op de momenten dat het wenselijk is. Of wanneer jullie er behoefte aan hebben.
De groep is klein en bestaat uit maximaal 4 ouders met baby. Hierdoor is er voldoende ruimte voor interactie, verdieping en professionaliteit.

De baymassage les is opgebouwd uit vier onderdelen;
• 
Een rustige start, contact maken met je baby en jezelf
Het aanleren en herhalen van de massagetechnieken
Het bespreken van een thema, naar gelang de behoefte
Een moment van afronden van de les

Hoe ziet een cursus Babymassage eruit?
Je leert op een ontspannen en plezierige manier stapsgewijs het lichaam van je baby te masseren.
Tijdens iedere bijeenkomst beginnen we rustig. Even contact maken met de groep en je baby. Dit doen we door middel van diverse oefeningen. Om vervolgens over te gaan naar het langzaam uitkleden van je baby en de massage technieken.

Tijdens de massage zitten we op de grond langs de muur, op een mat en kussen. Bijvoorkeur ligt je baby op jouw (blote) benen, om zo het huid-op-huid contact te bevorderen. Veelal dragen de cursisten gemakkelijke kleding en bijvoorbeeld een shortje.
De massage wordt langzaam en ritmisch uitgevoerd. Helemaal op jullie eigen tempo! De massagetechnieken worden stap voor stap aangeleerd. Elke les worden de aangeleerde grepen herhaald en nieuwe technieken aangeleerd.
Het gaat tijdens de massage vooral om liefdevolle en volledige aandacht. Jouw baby staat tijdens de massage altijd centraal. De grepen die we toepassen zijn zacht, traag en teder.

Iedere babymassagecursus is er voldoende mogelijkheid om een thema te bespreken. De thema's worden zoveel mogelijk afgestemd op de behoefte en vragen vanuit de groep. Onderwerpen die voorbij kunnen komen zijn: huilen, slapen, darmkrampjes, het dragen/tillen van je baby, de gevoeligheid van je kindje, veilig hechten en een band opbouwen.

Na iedere waardevolle les, vind ik het van belang om deze les ook weer in contact met je baby en de groep af te sluiten. Zo vol aandacht als je begint, zo vol aandacht bereiden we jou en je baby weer voor op de rest van de dag. Om zo de les een duidelijke afsluiting te geven.

Tijdens de cursus babymassage, bied ik je het gebruik van natuurlijke olien aan, zoals jojoba-, druivenpit-, kamille- of amandelolie. Je hoeft deze olie niet te gebruiken als je dit niet wilt. De olie kan er voor zorgen, dat je handen gemakkelijker over het huidje van jouw baby glijden. Waardoor de bewegingen meer vloeiend en ritmisch kunnen verlopen.

Het is mijn intentie om jou als ouder zo volledig mogelijk en met veel vertrouwen de babymassage aan te leren. Tijdens de lessen masseren ik zelf op een pop, om alle handelingen voor te doen.
Omdat jouw baby centraal staat tijdens iedere les, is er altijd de mogelijkheid om je kindje te voeden. Wanneer je kindje huilerig is, of genoeg heeft van de massage, mag je altijd pauzeren of stoppen. Zo kun je samen met je baby een moment van troost pakken of even een loopje maken. Volg daarbij jouw eigen gevoel. Jij kent jouw baby het beste!

Voor wie is de cursus kindermassage bedoeld?
De cursus babymassage is geschikt voor baby’s in de leeftijd van 6 weken tot 9 maanden oud. Je baby vindt het heerlijk om aangeraakt en bewonderd te worden. De eerste maanden van je baby zijn daarom heel geschikt voor massage. Je baby is dan nog niet zo bewegelijk en hij of zij volgt graag jouw aanraking, jouw mimiek en geluiden om de wereld te verkennen.
Het geven van babymassage is echt heel bijzonder voor jou als ouder en je baby. Het is een gevoel van liefde en verbondenheid. Je geeft je kindje op een hele speciale manier warmte en geborgenheid en je leert elkaar vertrouwen.