Coaching voor gezin, kinderen en volwassenen

Coaching

Coaching is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan een stukje persoonlijke begeleiding, zelfontwikkeling, een spiegel of juist inzicht en motivatie om een stapje verder te komen. Want een kleine stap, maakt een groot verschil!

En daarom is Groeien met Lef er voor jou. Vanuit een liefdevolle, emotionele en fysieke benadering coach ik jou, je kind of het gezin op weg.
Ik werk vanuit een holistische visie, wat betekent dat ik niet alleen kijk naar de klacht maar ook naar de gehele mens achter de klacht. Ieder mens is uniek en zo kan eenzelfde klacht bij twee verschillende mensen een andere oorzaak hebben.
Belangrijk is dat we gaan onderzoeken waarom deze klacht er is. Wat de motivatie is voor bepaalde patronen van gedrag. Door te kijken naar de oorzaak achter de klacht of de intentie achter het gedrag, in plaats van naar het effect ervan, ontstaat er begrip en ruimte.
Vanuit dit begrip doorbreken we (onbewuste) belemmerende gedachten of gedragspatronen, die je ervan kunnen weerhouden om jezelf te durven zijn. Ze kunnen je er van weerhouden om je eigen dromen en doelen te realiseren. Ze kosten je vaak veel energie en gaan soms ten koste van je gezondheid. 

Dit geldt voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Kinderen zijn nog heel gevoelig en staan open voor allerlei prikkels uit de omgeving. Ze kijken naar ons als ouders, leerkrachten, vriendjes en vriendinnen. Ze proberen zich een houding te geven en zich te vormen. Je kunt je voorstellen, dat als een kind een bepaald gevoel, opmerking of gedrag niet kan plaatsen, het hier van in de war raakt. Wat zich vrijwel direct uit naar de buitenkant. Het kind krijgt bijvoorbeeld last van buikpijn of op het oog onverklaarbare woede. De verwarring moet zich ontladen. 
Aan de andere kant zijn kinderen een fantastische spiegel voor ons als volwassenen. Zij laten vaak als geen ander zien, waarmee wij worstelen in het leven. Alleen zien wij volwassenen niet altijd meer de boodschap die ons kind ons geeft.

Deze dynamiek is prachtig en daarom werk ik ook zo graag met beiden; kinderen en volwassen. Samen gaan we opzoek naar de oorzaak. Wat gebeurt er nu? Wat speelt er achter de klacht? Het is zo mooi om te zien, dat met een beetje speurwerk steeds weer blijkt dat jijzelf of je kind de sleutel tot herstel in handen hebt!

Coaching geeft inzicht. Coaching versterkt jouw kracht en zelfvertrouwen. Je gelooft en vertrouwt weer op jezelf én je kind. Dit levert je meer plezier, blijheid, energie en vrijheid op!